4 syytä, miksi bloggaaminen kannattaa

Blogeja on ihan hirvittävän paljon ja niitä perustetaan koko ajan lisää. Monesti olenkin kuullut kysyttävän, kannattaako blogia perustaa enää?

On totta, että kun blogeja on verkossa pilvin pimein, on yksittäisen bloggaajan vaikeampi saada lukijoita. Uskon kuitenkin, että asiantuntijablogi on edelleen todella hyvä markkinointikanava, varsinkin jos varmistat, että blogisi sisältö on kiinnostavaa ja antaa asiakkaalle vinkkejä, neuvoja tai viihdyttää. Tähän kirjoitukseen listasin 4 syytä, miksi ajattelen, että asiantuntijan kannattaa perustaa blogi.

4 syytä, miksi bloggaaminen kannattaa

Syy 1: Blogi tuottaa lisäarvoa asiakkaalle

Blogi on mielestäni yksi parhaimmista arvonluontikanavista. Omassa blogissa voit auttaa asiakasta sellaisten asioiden kanssa, joista hän muutenkin haluaisi tietää lisää. Voit jakaa blogissasi vinkkejä, joilla asiakas pääsee itse ongelmansa kanssa eteenpäin. Voit kertoa kiinnostavia yksityiskohtia tai tarinoita tuotteistasi ja palveluistasi.

Syy 2: Blogi on edullinen tapa markkinoida omaa tuotetta tai palvelua

Blogin perustaminen ja ylläpitäminen on joko ilmaista tai ainakin hyvin edullista. Toki bloggaaminen vaatii aikaa, kuten kaikki muukin markkinointi, mutta blogi on mielestäni kuitenkin edullinen ja suhteellisen helppo kanava markkinointiin.

Sisältömarkkinointi on tänä päivänä kaikkien huulilla. Yritysblogissa asiakas yritetään houkutella yrityksen brändin tai tuotteiden ja palvelujen pariin laadukkaalla sisällöllä. Blogi johdattaa asiakasta eteenpäin ostopolulla, koska jos asiakas kokee saavansa arvoa ilmaisella sisällöllä, hän on myös luottavaisemmin mielin maksamassa muista tuotteistasi tai palveluistasi. Blogi ohjaa myös kävijöitä yrityksen nettisivuille. Säännöllisesti päivittyvä blogi lisää vaihtuvan sisällön määrää nettisivuilla, josta myös hakukoneet tykkäävät.

Syy 3. Blogi on sinun alustasi

Blogi on hyvä kanava sisältömarkkinointiin myös siitä syystä, että se on kokonaan sinun hallinnassasi. Esimerkiksi Facebookin yrityssivujen sisältö tavoittaa orgaanisesti yhä vähemmän ihmisiä. Vaikka maksettu mainonta toimii Facebookissa yhä hyvin, saattaa Facebook milloin tahansa muuttaa omia algoritmejaan, jolloin postauksesi eivät välttämättä enää tavoita kohdeyleisöä.

Sosiaalinen media on mielestäni hyvä ja suosittelen eri kanavien (kuten Facebookin) käyttöä yrityksen markkinoinnissa, mutta blogilla on toinenkin etu puolellaan. Blogikirjoitukset eivät katoa mihinkään, vaan voit halutessasi markkinoida niitä uudelleen ja uudelleen, muokattuna tai sellaisenaan. Sosiaalisessa mediassa sen sijaan postaukset painuvat sivuilla koko ajan alemmas, jolloin niitä on vaikea myöhemmin löytää.

Syy 4. Blogissa voit toimia esimerkkinä tai markkinoida omaa osaamistasi

Itselleni tämä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi aloitin oman blogin. (Lisää syitä voit lukea täältä.) Koin nimittäin huonoa omaatuntoa siitä, että minulla ei ole blogia, vaikka suosittelen sitä muille yrittäjille. Ajattelin, että minulla ei ole aikaa omalle blogille, koska kirjoitan muiden yritysten blogeja ja sisältöjä. Suutarin lapsella ei siis tässäkään tapauksessa ollut kenkiä.

Mutta nyt on blogi ja toivon, että se antaa kipinän myös sinulle aloittaa bloggaaminen. Jos olet kiinnostunut lukemaan yrittäjyyteen, bloggaamiseen ja sisältömarkkinointiin liittyviä tekstejä, liity sisäpiiriin ja tilaa uutiskirje. Lisää osaamisestani voit lukea Kallon sivuilta.

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “4 syytä, miksi bloggaaminen kannattaa

  1. Kyllä vaan kannattaa! Blogi on kanava toteuttaa omaa luovuuttaan itselle parhaiten sopivalla tavalla. Toukokuisin terveisin Tuija

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s